2022-03-02 11:02:08• hírek • Bede Emőke

Megkezdte működését a családon belüli erőszak áldozatainak menedéket adó védett ház

Szatmár megyében 2020 márciusában indult útjára a VENUS – Együtt a biztonságos életért nevű program, mely által a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság a családon belüli erőszak áldozatainak kíván segítséget nyújtani.

A program keretében országszerte 42 védett házat alakítottak ki a családon belüli erőszak elől menekülő nőknek, akik legfeljebb egy éven át, ingyenesen lakhatnak ezen otthonokban. November közepén Szatmárnémetiben is megtörtént a legújabb védett lakás műszaki átvétele, az otthon kedden pedig hivatalosan is megkezdte működését.


A megyei tanács által korábban közölt információk szerint ebben az ingatlanban hat bántalmazott személynek tudnak menedéket nyújtani. Az áldozatok ezen felül különféle szociális szolgáltatásokra is jogosultak: többek között részt vehetnek pszichológiai, szakmai és jogi tanácsadáson, de igény szerint segítik majd őket a társadalmi reintegrációban és a munkakeresésben is.


"A védett lakás felújítása és kibővítése 2021. június 2-án kezdődött és szeptember 30-én fejeződött be, a munkálatokat pedig a Szatmár Megyei Tanács finanszírozta a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságon keresztül. Az elvégzett felújítás teljes értéke 552.884,07 lej" - közölte korábban a megyei tanács.


Amennyiben ön is családon belüli erőszak elszenvedője, ne habozzon hívni a 0261-768-830-as telefonszámot, vagy írjon egy levelet a secretariat@dgaspcsm.ro címre, de akár személyen is felkeresheti a szociális igazgatóság szakembereit a Corvinilor utca 18 szám alatti székhelyen.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: